SEK |Sverige

Moderna, trendiga svensktillverkade beslag av högsta kvalité

Hos Bäccman & Berglund finns unika beslag som handtag, knoppar, krokar och möbelben. Alla beslag tillverkas i gedigna material som mässing, koppar, rostfritt samt aluminium.  Vi är så stolta över våra duktiga hantverkare som ser till att varje produkt att får den där unika och handgjorda känslan.

Klicka på din favorit för att se alla material få mer information och komma vidare till köp!

SERIE

PRODUKTGRUPP

MATERIAL

C/C-MÅTT

Vi erbjuder ett brett och inspirerande sortiment av beslag av högsta kvalitet. Vår kollektion av beslag innefattar främst handtag, knoppar och krokar. Men även glasdörrsknoppar, dörrstopp och möbelben finns i kollektionen. Beslagen finns i många utföranden och material så som mässing, rostfritt stål, koppar, aluminium samt svart aluminium. I vår shop hittar du beslag som passar i alla miljöer beroende på smak och tycke. Vi är det moderna och mest miljövänliga valet gällande beslag idag. Detta då våra beslag är tillverkade i Sverige av solida och äkta material utan kemiska ytbehandlingar. Du kan putsa upp dina beslag och ha glädje av dem i all evighet om du önskar. Svart anodiserat aluminium är ett undantag här.

Beslag av högsta kvalitet

Alla våra beslag tillverkas av duktiga tillverkare i Sverige. De poleras och borstas för hand och när de väl kommer till oss, går vi noga igenom dem innan de går till våra kunder. Detta för att leverera produkter av högsta kvalitét. Under våra snart 12 år i branschen kan vi räkna antal reklamationer på 5 fingrar. Hög kvalité, vackra och välgjorda produkter är en av den viktigaste faktorn för den framgång vi har i beslagsbranchen.

 

Vilket beslag ska jag välja?

Det viktiga för er som renoverar ett kök och vill behålla samma köksluckor är att ta reda på vad de nuvarande c/c-måtten är. Dvs måttet mellan skruvhålen där handtaget sitter. Det vanligaste cc-måtten är 96mm, 128mm samt 224mm men vi har även längre mått för dig som vill ha ett mer kraftigt och långt handtag. Om ni haft knoppar, se över vart skruvhålen sitter även här så att den nya knoppen inte blir för stor och sticker utanför luckan. 

Fundera över vad du vill ha för uttryck i ditt kök och vad som är viktigt för dig. Ska de vara bekväma att ta i eller vill du ha något som inte syns för mycket. Ska kökshandtagen och köksknopparna matcha befintlig kulör eller vill du skapa en kontrast. Rostfritt tillsammans med  gråa toner eller svart och gråa toner ger olika utryck och känsla. Mässings trenden fortsätter, men på stark frammarsch är även blank rostfri och mattsvart. Så fundera på vilken trend ni tycker om och hur mycket plats beslagen ska ta.

 

 

Kökshandtag i mässing

Att välja kökshandtag i mässing har blivit ett stilsäkert val för många. Detta material ger ett varmt intryck och upplevs som lyxigt och är trots allt ett väldigt prisvärt alternativ. Våra beslag i mässing finns i flera moderna stilar men får på grund av sitt material en klassisk känsla. Om du söker en blank yta som ska bestå är polerad mässing en perfekt yta som lätt poleras upp och blir då som ny. Vill du ha en rustiktoch naturlig känsla är handtag i borstad mässing ett snyggt alternativ. 

Eftersom vi inte lägger någon lack på våra beslag kan du låta bli att polera upp dem och därmed få dem att åldras. De kommer då med tiden få en oxiderad ton som ger den där vackra patinan med mörka, svarta inslag som ger ett gammaldags och enligt många ett vackert utseende.

Mässingsbeslag i badrum fungerar fint om du gillar att de får en patinerad look, annars ska du välja rostfria eller svarta beslag som står emot rost och erosion på ett bättre sätt än beslag i obehandlad mässing och koppar.   

 

 

Beslag i rostfritt

Våra beslag i rostfritt finns i flera olika längder och former. Här kan du blanda både knoppar och handtag efter smak och tycke. Att blanda knoppar och handtag i ett kök är spännande och lekfullt medans att ha samma utförande och storlek på alla köksluckor och kökslådor är ett mer säkert och klassiskt val. 

Rostfria beslag är det självklara valet för den som vill ha något lättskött och detta tack vare ytans förmåga att fungera utmärkt i de lite fuktiga miljöer som kök och badrum utgör. Rostfritt är lätt att torka av samt hålla rent och eftersom detta material inte har någon ytbehandling går det lätt att polera eller borsta upp efter många års slitage om det skulle behövas. Dock är det ett slitstarkt material som behåller sin glans i många år och därmed tacksamt för den praktiskt lagda. Rostfria köksbeslag är klassiska och snygga på samma gång. Ett fint och säkert alternativ.

 

 

Badrumsbeslag i rostfritt

Våra beslag passar perfekt i dagens moderna badrum med alla fina kakel, marmor och naturliga material som är trendiga idag. Polerat rostfritt påminner om krom och är väldigt likt nickel i färgton vilket gör att det passar perfekt i badrummet och på badrumsskåp men självklart även i ett vackert kök. Eftersom krom och nickel inte är ett så miljövänligt sätta att ytbehandla har vi valt att inte arbeta med denna yta utan satsat på polerat rostfritt istället. Fördelen med det rostfria är att det går att polera upp och kommer inte flagna med tiden som krom och nickelbeläggning gör. Dessutom är rostfritt ett så naturligt vackert och elegant material som är en fröjd att arbeta med. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Om oss