SEK |Sverige

KÖKSHANDTAG TILL LUCKOR OCH SKÅP 

Här hos oss på Bäccman & Berglund Sweden hittar du ett stort utbud av både kökshandtag, skåpshandtag, knoppar, krokar och möbelben i olika stilar och design. Här kan du välj bland olika modeller av kökshandtag allt från fina knoppar i mässing till moderna knoppar i svart aluminium och eleganta handtag. 

SERIE

PRODUKTGRUPP

MATERIAL

C/C-MÅTT

Liten kostnad men stor skillnad!

Att inreda ett hem med ett helt nytt kök är en stor investering och därför är det viktigt att ni får de rätta kökshandtagen som matchar köket och har den stil ni tycker om. Valen är många, trendigt kök med tunna handtag i rostfritt, ett klassiskt utseende med skåpsknoppar i svart eller ett exklusivt kök med kökshandtag i lyxig mässing. Handtag och knoppar är en liten detalj men som kan ge de gamla köksluckorna och garderobsdörrarna ett ordentligt lyft. Så innan du river ut hela köket gå gärna igenom vår fina kollektion av skåphandtag och skåpsknoppar och fundera på ifall det skulle räcka med att måla om luckorna och köpa nya kökshandtag istället. 

 

Att tänka på vid köp av handtag till köket

När du ska köpa handtag har du ett par beslut att fatta. Förutom materialval, färg och design är det även en del praktiska beslut som ska tas. Har du ett nytt kök eller garderob är det mer eller mindre fritt fram att välja, men för dig som ska byta ut de befintliga handtagen bör ha lite i åtanke. Har du exempelvis ett längre handtag innebär det att det finns två skruvhål med ett c/c-mått som du måste ta hänsyn till (se förteckning över våra c/c-mått längre ner) och det är då lättast att köpa ett skåphandtag igen. Det är med andra ord viktigt att du alltid mäter noga innan du köper nya skåpshandtag. Har du knoppar är det bara att byta ut, vill du byta från en knopp till ett handtag har du möjlighet att välja längd och behöver endast borra ett hål till.

 

Hur mäter man c/c-måttet på handtag?

Börja med att ta bort de befintliga handtagen. Mät sedan från centrum till centrum av borrhålen, då har du fått ut längden av handtagets cc-mått. Detta mått mäts i mm. När du letar efter handtag ser du troligtvis ofta handtag i 96mm, 128 mm, 224mm bla. Det beror på att dessa mått är de vanligaste måtten av de som kallas standard cc-mått men det finns fler ländger och ju längre handtagen blir desto spretigare blir det på marknaden. Våra cc mått är:

KNOPPAR:

c/c- mått 12mm

c/c- mått 14mm

c/c- mått 20mm

c/c- mått 24mm

c/c- mått 32mm

HANDTAG

c/c- mått 64mm

c/c- mått 96mm

c/c- mått 128mm

c/c- mått 224mm

c/c- mått 320mm

c/c- mått 342mm

c/c- mått 612mm

 

Kökshandtag i mässing

Att välja handtag i mässing har blivit ett stilsäkert val för många. Detta material ger ett varmt intryck och upplevs som lyxigt och är trots allt ett väldigt prisvärt alternativ. Våra kökshandtag i mässing finns i flera moderna stilar men får på grund av sitt material en klassisk och samtidigt exklusiv känsla. Om du söker en blank yta som ska bestå är polerad mässing en perfekt yta som lätt poleras upp och blir då som ny. Vill du ha en rustikt och naturlig känsla är handtag i borstad mässing ett snyggt alternativ. 

Eftersom vi inte lägger någon lack på våra beslag kan du låta bli att polera upp dem och därmed få dem att åldras. De kommer då med tiden få en oxiderad ton som ger den där vackra patinan med mörka, svarta inslag som ger ett gammaldags och enligt många ett vackert utseende.

Kökshandtag och knoppar i rostfritt

Våra beslag i rostfritt finns i flera olika längder och former. Här kan du blanda både knoppar och handtag efter smak och tycke. Att blanda knoppar och handtag i ett kök är spännande och lekfullt medans att ha samma utförande och storlek på alla köksluckor och kökslådor är ett mer säkert och klassiskt val. 

Rostfria kökshandtag är det självklara valet för den som vill ha något lättskött och detta tack vare ytans förmåga att fungera utmärkt i de lite fuktiga miljöer som tex kök och badrum utgör. Rostfritt är lätt att torka av samt hålla rent och eftersom detta material inte har någon ytbehandling går det lätt att polera eller borsta upp efter många års slitage om det skulle behövas. Dock är det ett slitstarkt material som behåller sin glans i många år och därmed tacksamt för den praktiskt lagda. Rostfria köksbeslag är klassiska och snygga på samma gång. Ett fint och säkert alternativ.

Kökshandtag i trendigt svart

 

Svarta handtag har snabbt blivit en stor trend. Här har vi ett fint val av material - svart anodiserad aluminium vilket är ett lättskött material. Bara att torka av med en fuktig trasa. Sen är det ju även väldigt snyggt med ett stilrent och enkelt handtag i svart eller en svart prick som DOT blir på en kökslucka. Handtag har blivit en fin och viktig detalj att inreda ditt hem med och är pricken över i, i:et  ditt kök.

 

Att köpa kökshandtag från oss är en fin investering och handtagen kommer kunna leva med dig hela ditt liv eftersom kvalitén är så hög, så tänk noga, tänk långsiktigt och tänk på miljön.  

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Om oss