SEK |Sverige

VÅRT BIDRAG FÖR EN BÄTTRE MILJÖ

VÅRT BIDRAG FÖR EN BÄTTRE MILJÖ


För att främja och bidra till en bättre miljö har vi ersatt våra KROMADE produkter med POLERAT ROSTFRITT som ger samma look med en glansig, slitstark och elegant yta.

Idag har vi både kromade samt svartkromade produkter i vårt sortiment. För att få en riktigt fin finish och hög glans så har vi använt oss av 6-värdigt krom. Detta är en ytbehandling som inte är miljövänligt och inte heller bra för dem som arbetar med den.

Inom EU har man dessutom kommit överens om att förbjuda användningen av 6-värdigt krom samt svart krom och även striktare regler kring användning av krom i allmänhet kommer införas. Detta kommer ske inom de närmaste åren.

Vi har därför tagit beslutet att sluta med kromade produkter helt. Ett miljömedvetet val trots att ytorna är vackra och hållbara.
 

VACKRA ALTERNATIV

För att ha ett vackert alternativ till krom satsar vi istället på högglanspolerat rostfritt stål. Skillnaden är färgtonen. Krom är kallare och mer blått i tonen. Det rostfria har en varmare och djupare ton. Fördelen med den rostfria ytan är att den inte är lika repkänslig som kromet och är dessutom polerbar om den mattas av. Rostfritt stål är dessutom ett miljövänligt material. Det går att återvinna helt och hållet och är på så sätt ett grönt material med lång livslängd. Det är ett kretsloppsanpassat material som kan återvinnas om och om igen. Stålet avger inte en massa utsläpp i naturen som påverkar luft, jord och vatten. Det är dessutom slitstarkt vilket bidrar till resurseffektivitet.

Svart krom kommer ersättas med svart pulverlack samt svartanodiserat aluminium som vi har på alla våra knoppar idag.
Aluminium samt anodiserat aluminium är även det återvinningsbart och processen i anodiseringen innehåller inga tungmetaller eller gifter.
Dessa produkter kommer bli lika matta, svarta och fina och dessutom matcha övriga produkter.

Har ni frågor, kontakta gärna oss så berättar vi mer.


Med vänliga hälsningar

Fia Berglund och Malin Bäccman
Bäccman & Berglund Sweden2020-10-07

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Om oss